logo 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

14-04-2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Αύριο Παρασκευή 15/4 δεν θα γίνουν μαθήματα. Οι μαθητές θα πάνε για ένα προσκύνημα στον Άγιο Σπυρίδωνα και στη συνέχεια θα είναι ελεύθεροι. Πρέπει να γίνει η υπενθύμιση ότι φέτος θα διενεργηθούν γραπτές εξετάσεις Ιουνίου, κάτι που δεν έγινε τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω των συνθηκών. Καλό θα ήταν να αξιοποιηθούν οι διακοπές του Πάσχα για κάποιες επαναλήψεις, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους εκπαιδευτικούς, ειδικά στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα, τα οποία είναι τα παρακάτω: 1)Γλωσσική Διδασκαλία 2)Νεοελληνική Λογοτεχνία, 3)Μαθηματικά, 4)Φυσική, 5)Ιστορία, 6)Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, 7)Αρχαία από μετάφραση, 8)Βιολογία και 9)Αγγλικά. Η επάνοδος των μαθητών θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου (λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Δευτέρα 2 Μαΐου) και σύμφωνα με πρόσφατες οδηγίες, μετά τις διακοπές σταματάει για τους μαθητές η υποχρέωση διενέργειας self-test. Καλό Πάσχα και καλές διακοπές.
14-04-2022 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ. Μαθητές του σχολείου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, ανέλαβαν δράση καθαριότητας στη παραλία του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Κίσσαμο.
12-04-2022ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΖ ΑΜΜΟΥ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΒΙΟΛΟΓΟ ΚΩΣΤΑ ΝΤΟΥΝΑ. Απομαγνητοφώνηση του καθηγητή Κώστα Ντούνα από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) σε σημερινή τηλεσυνέντευξή του στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου για το ζήτημα της προέλευσης της ροζ άμμου: «...αυτό το ροζ χρώμα δημιουργείται από ένα και μόνο θαλάσσιο οργανισμό. Θα το έχετε ήδη συζητήσει με τον καθηγητή σας, κ. Λιάκο Θεόδωρο, είναι ένα τρηματοφόρο. Υπάρχουν πολλά είδη τρηματοφόρων, θα έλεγα εκατοντάδες, αλλά αυτό το είδος που έχετε εκεί στη δυτική Κρήτη και άλλο ένα που δεν ζει στη Μεσόγειο, δύο είδη δηλαδή σε όλο το κόσμο, είναι αυτά που έχουν αυτό το ροζ χρώμα... Αυτοί οι οργανισμοί ζούνε δημιουργώντας αποικίες. Έχουμε βρει ότι ζούνε στις βάσεις, στις ρίζες κάποιων θαλάσσιων φυτών. Όταν λοιπόν έχουμε μια θαλασσοταραχή, στα 10, 20 ή 30 μέτρα βάθος που ζουν αυτοί οι οργανισμοί, αρχίζει ο κυματισμός και ξεπατώνει αυτές τις αποικίες των τρηματοφόρων. Επομένως, παρασύρονται από το κυματισμό και από τα ρεύματα και ποια είναι η κατάληξή τους; Καταλήγουνε στις παραλίες της περιοχής, στα Φαλάσαρνα για παράδειγμα... Όσο πιο πρόσφατα έχει γίνει η μεταφορά αυτών των οργανισμών στις παραλίες, τόσο πιο έντονο ροζ είναι το χρώμα... Συμπερασματικά έχω να σας πω ότι είναι κάτι το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο... Ως θαλάσσιος βιολόγος έχω πάει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σε πολλά μέρη του κόσμου, και αυτόν τον πλούτο και αυτήν την ομορφιά δεν την έχω δει αλλού...». Ας αναφερθεί ακόμα ότι μπορεί κανείς να φανταστεί αυτό το ροζ τρηματοφόρο, Miniacina miniacea, ως μικροσκοπικούς οργανισμούς που ζουν μέσα σε ένα ακανόνιστο ροζ κογχυλάκι, μεγέθους κεφαλής καρφίτσας (βλέπε φωτό) και οι μαθητές τους ερευνούν με μικροσκόπια. Πριν ένα περίπου μήνα είχαν στείλει δείγμα ροζ άμμου στον κ. Ντούνα. Το ζήτημα προφανώς εκτός από ερευνητικό έχει και τεράστιο αισθητικό, τουριστικό και οικονομικό ενδιαφέρον! Ροζ άμμος 3 Ροζ άμμος 6 Ροζ άμμος 7
06-04-2022 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ SELF-TEST. Σύμφωνα με νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ, από αυτήν την εβδομάδα οι μαθητές υποχρεούνται μόνο σε ένα self-test εβδομαδιαίως, αυτό της Δευτέρας προς Τρίτη. Το self-test της Πέμπτης προς Παρασκευή δεν χρειάζεται να γίνεται. Όπως και μέχρι τώρα, τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με την αναγκαία ποσότητα self-test. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
24-03-2022ΑΥΛΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS. Έπειτα από 4 μέρες διαμονής στη φιλόξενη Κίσσαμο, μαθητών και καθηγητών από 5 χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Λεττονία, Νορβηγία), έπεσε σήμερα η αυλαία του προγράμματος Erasmus του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου. Αξιοπρόσεκτα και ιδιαίτερα ήταν τα προσφερόμενα δώρα του Δήμου Κισσάμου προς όλους! Κρασί, ελαιόλαδο, ρακί, μέλι, παξιμαδάκια, δίκταμο, και μάλλον δεν χρειάζεται κανείς τίποτα άλλο! Αξίζουν ευχαριστίες σε όλους που βοήθησαν στο πρόγραμμα αυτές τις μέρες (μαθητές, γονείς μαθητών, εκπαιδευτικοί, Δήμος, ταξιδιωτικά γραφεία, ταβέρνες, ξενοδοχείο Kissamos,...) και ιδιαίτερα στη συντονίστρια εκπαιδευτικό του σχολείου μας, Αναστασία Κουρούπη. Δήμαρχος δίνει δώρα Κουτάκι με δώρα Μυλωνάκη δίνει δώρα
12-02-2022ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ. Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση μέσω Webex τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες και ενημέρωση γονέων από τους εκπαιδευτικούς πάλι μέσω Webex από 10:30 έως 12:30. Σύνδεσμοι αιθουσών Webex. Όσοι γονείς δεν θα μπορέσουν να ενημερωθούν μέσω Webex τη Δευτέρα, μπορούν ασφαλώς να ενημερωθούν δια ζώσης μια από τις επόμενες μέρες (συστήνεται ώρα 10:30 οποιαδήποτε ημέρα).
11-02-2022ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΤΗΡΙΟΥ. Αντικαταστάθηκε σήμερα η παλαιά πινακίδα του σχολείου. Πινακίδες
10-02-2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ. Αύριο Παρασκευή 11/2 περίπου στις 14:30, θα σταλούν οι βαθμοί α’ τετραμήνου των μαθητών στα e-mail των γονέων. Η ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς θα γίνει τη Δευτέρα 14/2 μέσω Webex, σύμφωνα με οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου. Όποιος δεν θα μπορέσει να ενημερωθεί μέσω Webex, μπορεί να ενημερωθεί και δια ζώσης μετά την Τρίτη 15/2.
04-02-2022ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Λόγω ανάληψης υπηρεσίας νέου εκπαιδευτικού του σχολείου (φυσικού) ισχύει πλέον νέο πρόγραμμα.
31-01-2022 ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 31/1 ΚΑΙ 1/2 ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.
28-01-2022Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΖ ΑΜΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Φωτογράφηση με τα νεοαποκτηθέντα στερεοσκόπια μας, των διαφορετικών ειδών τρηματοφόρων που απομονώσαμε το προηγούμενο διάστημα σε δείγμα ροζ άμμου από τα Φαλάρσανα. Μαθήτριες του σχολείου ως μικρές ερευνήτριες. Ροζ άμμος 4 Ροζ άμμος 5
26-01-2022 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 27/1. Σχετικά με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε με κάποιες δηλώσεις για τη λειτουργία ή όχι των σχολείων, σας διευκρινίζουμε και επαναβεβαιώνουμε ότι το Γυμνάσιό μας θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο Πέμπτη 27/1 όπως όλα τα σχολεία του Δήμου Κισσάμου (πλην Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Έλους). Μαθητές από χωριά στο ύψος Κατσοματάδω και πάνω (Έλος, Λαφονήσι...) δεν χρειάζεται να έρθουν αύριο και μεθαύριο στο σχολείο, αν κριθεί απαραίτητο από το ΚΤΕΛ να μην στείλει λεωφορεία μεταφοράς μαθητών για λόγους κινδύνων από χιόνια, παγετό, κτλ. και απουσίες δεν θα καταχωρηθούν στους συγκεκριμένους μαθητές. Υπενθυμίζεται ότι της αυριανής προσέλευσης των μαθητών πρέπει να έχει προηγηθεί πραγματοποιημένο και δηλωμένο Self-test.
26-01-2022ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Αύριο Πέμπτη 27/1 τα σχολεία της Κισσάμου θα λειτουργήσουν κανονικά. Όμως, πρέπει οι μαθητές να προσέλθουν με πραγματοποιημένο Self-test και δηλωμένο στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.
25-01-2022ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Με σημερινές αποφάσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτση, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Π.Ε. Χανίων συνεχίζουν και αύριο Τετάρτη 26/1 την αναστολή λειτουργίας τους (τόσο δια ζώσης όσο και με τηλεκπαίδευση) για αποφυγή προβλημάτων από την κακοκαιρία.
24-01-2022ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΟΧΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 25/1. Σύμφωνα με σημερινή απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, αύριο Τρίτη 25/1 δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε δια ζώσης, ΟΥΤΕ εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που παραμένουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Εκτός απροόπτου, οι μαθητές επανέρχονται στο σχολείο μας την Τετάρτη. Όταν δοθεί επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, για την ανάγκη διενέργειας self-test πριν τη προσέλευση της Τετάρτης, αυτή θα κοινοποιηθεί.
23-01-2022ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ. Με σημερινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Καλογερή, για αποφυγή προβλημάτων λόγω των καιρικών συνθηκών, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στην Π.Ε. Χανίων αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη (24 & 25 Ιαν). Όπως προβλέπεται από το νόμο για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, και το σχολείο μας θα παράσχει τηλεκπαίδευση και παρακαλούνται όλοι οι μαθητές να εισέρχονται στις ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ WEBEX των εκπαιδευτικών τους, στο ίδιο ωράριο του προγράμματός τους (1η ώρα 8:15, 2η ώρα 9:10, 3η ώρα 10:00, 4η ώρα 10:50, 5η ώρα 11:40, 6η ώρα 12:30, 7η ώρα 13:10). Η τηλεκπαίδευση θεωρείται υποχρεωτική για τους μαθητές και καταχωρούνται απουσίες στους απόντες. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
11-01-2022ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΖ ΑΜΜΟΥ. Το σχολείο μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος CONNECT και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ερευνά το φαινόμενο της ροζ άμμου επιχειρώντας να απαντηθούν ερωτήματα όπως τα εξής: Σε τι οφείλεται; Γιατί συναντάται μόνο σε συγκεκριμένες παραλίες; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται; Μαθητές του σχολείου πάνω στα μικροσκόπια γίνονται μικροί ερευνητές. Ροζ άμμος 1 Ροζ άμμος 2 Ροζ άμμος 3
07-01-2022ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Αγαπητοί γονείς. Ευχόμαστε το 2022 να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία σε μικρούς και μεγάλους. Για ένα ασφαλές άνοιγμα του σχολείου μας, πρέπει να σας ενημερώσουμε για τα εξής, σύμφωνα και με πρόσφατη εγκύκλιο: Όπως και πριν τις γιορτές, πρέπει οι μαθητές να έρχονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή με πραγματοποιημένο self-test αρνητικού αποτελέσματος. Όμως και για την ημέρα του ανοίγματος, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, πρέπει επίσης να πραγματοποιηθεί ένα self-test. Απαιτείται κάθε φορά να δηλώνονται άμεσα τα αποτελέσματα των self-test στη πλατφόρμα edupass.gov.gr. Τα 5 self-test των δύο πρώτων εβδομάδων, διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία έως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου και σας παρακαλούμε να τα προμηθευτείτε εγκαίρως προσκομίζοντας το AMKA. Τέλος, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, πρώτον να μας ενημερώνετε άμεσα αν το παιδί σας, εκτός από θετικό self-test, βγει θετικό και με επιβεβαιωτικό Rapid/PCR. Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να ενημερωθούν άμεσα οι συμμαθητές του στο τμήμα του να διενεργήσουν αμέσως τους απαραίτητους επιπλέον ελέγχους. Δεύτερον, να συμβουλεύετε κατάλληλα το παιδί σας να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των ειδικών και κατ’ επέκταση στις συστάσεις των καθηγητών για την αποφυγή της διασποράς Covid-19 (μάσκες, αποφυγή συγχρωτισμού, κτλ.). Και τρίτον, άσχετα από το αποτέλεσμα του self-test, να κρατάτε τα παιδιά σπίτι εάν παρατηρείτε ύποπτα συμπτώματα (καταρροή, πονοκέφαλος, πυρετός, κτλ.) συμβουλευόμενοι πάντα και το γιατρό σας. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
22-12-2021ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Την Πέμπτη 23/12 δεν θα γίνουν μαθήματα. Αντ’ αυτού, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ενημέρωση γονέων, στις εξής ΑΙΘΟΥΣΕΣ WEBEX στις αναγραφόμενες ώρες. Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων εύχονται καλές γιορτές.
8-12-2021ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΒΑΜΟΥ. Στα πλαίσια των προγραμμάτων "Erasmus" και "Connect" πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη μας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου, όπου συμμετείχαμε στη δράση "Μεσόγειος η θάλασσα μας". Ενημερωθήκαμε για τη βιοποικιλότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μεσόγειος, χρησιμοποιήσαμε ερευνητικά εργαλεία (μικροσκόπια, στερεοσκόπια)και δημιουργήσαμε τις δικές μας τσάντες ανακυκλώνοντας παλιά μας ρούχα.
5-11-2021ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 1ου και 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ. Από το σχολικό έτος 2004-05 μέχρι και σήμερα η κ. Πηνελόπη Σαμψάκη ενισχύει οικονομικά τους μαθητές που αρίστευσαν σε κάθε τάξη και στα δύο Γυμνάσια της Κισσάμου στη μνήμη του πατέρα της Ιωάννη Εμμ. Σαμψάκη. Με αυτήν την ευγενική της χειρονομία επιβραβεύτηκε ο ζήλος για μάθηση 162 μαθητών, μέχρι σήμερα. Οι διευθυντές, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κισσάμου ευχαριστούν την κ. Σαμψάκη για τη γενναιόδωρη πρωτοβουλία της προς τους αποδέκτες μαθητές κάθε τάξης των δύο σχολείων και εύχονται στη συνταξιούχο συνάδελφο να έχει υγεία και δύναμη, για να συνεχίζει να προσφέρει ποικιλότροπα στην κοινωνία της Κισσάμου.
30-10-2021ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ EDUPASS. Από 1 Νοεμβρίου, η διαδικασία δήλωσης self-test (ή εμβολιασμού/νόσησης) για COVID-19 των μαθητών αλλάζει και δεν χρειάζεται να προσκομίζονται πλέον βεβαιώσεις στο σχολείο. Οι γονείς/κηδεμόνες εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και κάνοντας τα απαραίτητα (θα χρειαστούν οι κωδικοί taxisnet και το ΑΜΚΑ του παιδιού), δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας των μαθητών στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στην ηλεκτρονική θυρίδα του σχολείου η κατάστασή τους. Έτσι, το σχολείο θα ενημερώνεται αυτόματα. Α) Σε περίπτωση που οι μαθητές έχουν εμβολιασθεί ή έχουν βεβαιωμένα νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά. Β) Σε περίπτωση υποβολής σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self-test (ή rapid/PCR), η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά με τη διαδικασία και ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
28-10-2021ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΟΝΚΑΡΔΕΣ. Χρόνια πολλά! Το 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου ευχαριστεί το συμπολίτη μας Μανώλη Σκουνάκη για την ευγενική του προσφορά σε κονκάρδες παρέλασης. Παρέλαση και κονκάρδα
27-10-2021Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ. Η Μουντάκη Μαρία του Δημητρίου και της Αναστασίας είναι η φετινή σημαιοφόρος του σχολείου μας! Σημαιοφόρος 2021-22
8-10-2021ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ. Πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου ενημέρωση γονέων. Παράλληλα διεξήχθησαν εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων.
8-10-2021ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ 15ΜΕΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Πραγματοποιήθηκαν εκλογές για ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.
5-10-2021 ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ
3-10-2021ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ SELF-TEST. Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη οδηγία του υπουργείου Παιδείας, οι ανεμβολίαστοι μαθητές μπορούν και πρέπει να προμηθευτούν 4 self-test δωρεάν από τα φαρμακεία έως τις 8 Οκτωβρίου. Ως γνωστόν, αυτά πρέπει να πραγματοποιούνται πριν από κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή, οπότε και πρέπει να προσκομίζεται στο σχολείο η αντίστοιχη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, πρέπει να γίνεται άμεσα επιβεβαίωση με test σε νοσοκομείο, οπότε σε περίπτωση και θετικού Rapid ή PCR-test παρακαλούμε να ενημερωθεί αμέσως το σχολείο από τον κηδεμόνα, ώστε να ληφθούν τα επόμενα απαραίτητα μέτρα (ιχνηλάτηση μαθητών του τμήματος κτλ.). Έως σήμερα, δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα COVID-19 στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, δικαιούνται όμως όσοι έχουν βεβαίωση νόσησης. Οι δωρεάν προσφορές σε self-test αναμένεται να ισχύσουν για όλο το σχολικό έτος και συνιστάται να ερωτούν τακτικά οι κηδεμόνες τα φαρμακεία, προσκομίζοντας το AMKA του παιδιού τους.
13-09-2021ΑΓΙΑΣΜΟΣ. Πραγματοποιήθηκε ο κοινός αγιασμός 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Κισσάμου παρουσία των τοπικών αρχών. Παρευρέθηκε και φέτος ο βουλευτής Βασίλης Διγαλάκης, κάτι που αποτελεί τιμή για τα σχολεία μας αλλά και δείχνει το ενδιαφέρον του για τα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας (σχολική στέγη για τα Λύκεια κτλ.). Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εύχονται σε μαθητές και γονείς μια δημιουργική νέα σχολική χρονιά. Φωτό Αγιασμός
10-09-2021ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εύχονται σε μαθητές και γονείς μια δημιουργική νέα σχολική χρονιά με καλή συνεργασία. Τη Δευτέρα 13/9 η προσέλευση στο σχολείο θα γίνει έως τις 8:30 με μάσκες και βεβαίωση self-test (ή βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης με QR-code). Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί με τους μαθητές και τους καθηγητές τους να βρίσκονται στις τάξεις τους, από όπου θα περάσουν οι ιερείς. Επίσης, θα μοιραστούν τα βιβλία και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Τα λεωφορεία θα εξυπηρετήσουν κανονικά την πρώτη μέρα, όμως καλό είναι να επιβεβαιώνεται το δρομολόγιο (τηλ. ΚΤΕΛ 2822022035). Οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν από σήμερα έως τις 17 Σεπτεμβρίου από τα φαρμακεία έξι δωρεάν self-test (προσκομίζοντας μόνο το AMKA) για να χρησιμοποιηθούν τον πρώτο μήνα. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος. Καλή αρχή.
31-08-2021ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Ο αγιασμός και η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Ειδικά οι μετεξεταστέοι μαθητές καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 13:00 για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου. Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο πρέπει να γίνεται τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού (μάσκες, αποστάσεις κτλ.). Καλή σχολική χρονιά!